De meeste autoverhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan verzekeringen, waaronder verzekering tegen schade aan het voertuig, de inzittenden en derden.


De meest voorkomende verzekeringsdekking voor autoverhuurders zijn:


  • Loss Damage Waiver (LDW) ook wel bekend als Collision Damage Waiver (CDW)

Met deze dekking doe je doorgaans afstand van financiële aansprakelijkheid als de huurauto beschadigd of gestolen is. Het dekt ook de kosten van het verlies van gebruik, terwijl de huurauto in de winkel staat, de sleepkosten en de bijbehorende kosten.


Als u al een uitgebreide en aanrijdingsdekking hebt op uw eigen autoverzekering, is de waarde van uw huurauto waarschijnlijk gedekt, zelfs als deze total-loss is. U bent alleen verantwoordelijk voor het eigen risico, plus eventuele extra kosten die door het verhuurbedrijf worden opgelegd.


  • Additional Liability Insurance (ALI), ook bekend als Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering.

Deze dekking beschermt tegen mogelijke rechtszaken als de geautoriseerde bestuurder, terwijl hij achter het stuur zit, iemand verwondt of schade toebrengt aan eigendommen van iemand anders.


In de Verenigde Staten is de aansprakelijkheidsdekking verplicht in 49 staten (uitzondering: New Hampshire), maar de dekkingslimiet zelf varieert per staat. Controleer hier de minimaal vereiste limiet van elke staat en vermijd onvoorziene situaties tijdens uw reis.  • Dekking van persoonlijke bezittingen (PEC): 

Deze dekking verzekert alle persoonlijke bezittingen die in het gehuurde voertuig worden bewaard. Als u een huiseigenaarsverzekering, een huurdersverzekering of een huurcontract heeft, worden uw persoonlijke bezittingen over het algemeen gedekt, zelfs als ze uit een huurauto worden gestolen. U moet echter altijd uw polisdocumenten doornemen om zeker te zijn van de dekking, voordat u deze dekking kiest of weigert.  • Persoonlijke ongevallenverzekering (PAI): 

De Persoonlijke Ongevallenverzekering helpt u om de medische kosten te dekken die ontstaan na een ongeval. Dit kan onder meer bestaan uit spoedbehandelingen, ziekenhuisverblijven en medische onderzoeken, maar ook uit andere kosten waarmee u te maken kunt krijgen.


Als uw persoonlijke ziektekostenverzekering al ongevallen dekt, dan hoeft u deze dekking hoogstwaarschijnlijk niet op de huurlocatie te kopen. U moet echter altijd uw polisdocumenten doornemen om er zeker van te zijn dat u de dekking dekt voordat u deze dekking kiest of weigert.Optionele dekkingen kunnen worden toegevoegd aan uw reservering tijdens het boekingsproces of direct via de verhuurbalie. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de keuze van het opnemen van eventuele extra dekkingen die aan de balie worden aangeboden volledig aan u is. Dit is dus niet verplicht.

In de boekingsbevestiging vindt u een volledige beschrijving van alle verzekeringen die in het gehuurde servicepakket zijn inbegrepen. Zorg er bij het ophalen van het voertuig voor dat je de huurvoorwaarden en de details van wat je in rekening wordt gebracht begrijpt voordat je de huurovereenkomst ondertekent.


Mocht je tijdens de reis ongelukken krijgen, dien je altijd de procedures te volgen die door de verhuurder voor dergelijke gevallen zijn vastgesteld. Veel voorkomende praktijken zijn onder andere het opstellen van een incidentenrapport en het invullen van het ongevallenformulier van het verhuurbedrijf binnen 24 uur na het incident. Deze informatie is beschikbaar op de verhuurlocatie en in de huurovereenkomst zelf.